27 mei 2015

Elke vogeltje zingt zoals het gebekt is…

Ik liep heerlijk van mijn lente boswandeling te genieten. Het zonnetje scheen op mijn gezicht, al dat mooie frisse groen om me heen van de bomen en de struiken, bloesem aan de bomen, heerlijke geuren. En… ik hoorde de vogeltjes vrolijk kwetteren, druk bezig met hun nestjes. Hierdoor kreeg ik de ingeving van het spreekwoord: ‘Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is’ en hoe waar dit is. Iedereen heeft een eigen aard en daarin is hij belangrijk. Of je nu introvert of extravert bent, een doener of een denker. Het maakt niet uit. Je bent op jouw manier van betekenis en dat wil je ook uiten en ontwikkelen…groeien net als de natuur. Een mooi concreet voorbeeld vind ik een schilder. Deze ziet gelijk dat een deur of een raamkozijn aan het bladderen is en wil daar het liefst meteen wat aan doen. Zijn blik valt als vanzelf op wat er niet is, het gemis om daar zijn ambacht op te kunnen beoefenen.

Wordt je al nieuwsgierig hoe jij gebekt bent? Wat jouw aard is en waarin jij belangrijk bent? Wat kan jij niet laten om te doen? Misschien valt het je nu plots klap al in! Of ga zelf een boswandeling maken met deze vraag en laat je verrassen welk antwoord naar je toe komt.