26 april 2018

Hoe ziet jou grote genietdag eruit?

Ja, ik daag je uit om een hele dag in je eentje dingen te doen waar jij van kan genieten. Maak jezelf een dag vrij om te doen waar jij zin hebt. Het voelt ongewoon, maar het helpt je om je krachtig en energiek te blijven voelen.

Juist bij veel drukte in werk en privé laat je tijd voor jezelf snel schieten, waardoor je energie verliest en niet meer voldoende oplaadt. Ik hoor je zeggen, maar ik heb plezier in mijn werk of het is gezellig om met mijn gezin of vrienden activiteiten te doen. Dat klopt en het kost je energie. In werk geef je je talent en kwaliteiten om zo een bepaald doel te bereiken. Dat geeft bevrediging en maakt je moe. En helemaal als er problemen zijn op het werk. Je houdt van je gezin en je vrienden, maar het loopt niet altijd even soepel zoals je zou willen. Je geeft aandacht en luistert naar de verhalen die spelen. Het is fijn dat je er voor de ander kan zijn, maar het vermindert je energie. Daarom is het belangrijk om momenten in de week echt tijd voor jezelf te nemen zonder dat je gestoord kan worden. Dat is niet egoïstisch of nutteloos. Met het genieten in je eentje voed je jezelf, waardoor je je energieker en krachtige voelt en je minder snel uit balans raakt. Je kunt juist dan optimaal functioneren in je werk en privé en geven wat nodig is.

En nu daag ik je uit om niet alleen een uurtje voor jezelf te nemen, maar een hele dag!
Maak een lijst van met dingen waar jij van kan genieten. Vervolgens maak je een plan voor een hele dag, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Doe het zo concreet mogelijk en zie jezelf genieten! Plan deze dag binnen vier weken en voer het uit zoals je het hebt bedacht. Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is. Wie weet smaakt het naar meer. Ik ontvang graag na deze dag een berichtje of een kaartje hoe de dag gegaan is.

Met plezier kon ik dit artikel schrijven door mijn genietdag bij Domburg aan zee!

Vind je het leuk om mijn actuele berichten te ontvangen meld je aan via het contactformulier