Hooggevoelig Coaching
Van een last naar kracht

Ben je een gevoelig persoon en wil je weten hoe je hier beter mee om kan gaan? Wil je leren trouw te zijn aan jezelf en je waarden? Beter leren aangeven wat je wel of niet aankunt? Wil je leren je hoogsensitiviteit als kracht in te zetten en niet als last te ervaren?

Je vermoedt of weet dat je hooggevoelig bent, maar meer doordat je er van last van hebt dan je er plezier aan beleeft. Je voelt je wellicht sneller vermoeid, ervaart veel prikkels, hebt mogelijk stressklachten en je past je teveel aan. Voor jezelf zorgen en voelen wat je zelf wilt lukt niet zo goed. Dan wordt het tijd om deze cirkel te doorbreken. Je kunt je unieke talent en kwaliteiten van hoogsensitief zijn leren kennen en waarderen. Ik wil je graag begeleiden in je verlangen om je leven te leiden op de manier die bij jou past en die je levensplezier verhoogt.

Inhoud

Het uitgangspunt van de begeleiding is dat je leert omgaan met je eigen gevoeligheid. Voor ieder kan dit weer anders zijn. Je krijgt inzicht in wat hooggevoeligheid wel en ook niet is. Je leert te doorgronden wat je belastbaarheid is en wat je overtuigingen zijn. Je wordt bewust hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast ga je je eigen kracht versterken en leer je daar trouw aan te zijn. Je gaat ontdekken wat voor jou belangrijk is in je leven en werk en van daaruit beslissingen te nemen. En je kunt bepalen onder welke omstandigheden jij het beste floreert.

Na afloop…

  • Waardeer je jezelf meer in wie je bent.
  • Ben je meer losgekomen van je overtuigingen en denkpatronen.
  • Ervaar je meer je kracht, ken je je unieke talent en weet je hoe je deze wilt inzetten.
  • Heb je beter inzicht in wat jouw levensplezier geeft.
  • Heb je meer energie om je eigen dingen te doen op een dag.
  • Kan je beter omgaan met je (werk)omgeving.

Voor wie

Voor wie meer wilt weten wat hooggevoeligheid is en inzicht wil krijgen hoe je dit voor jezelf kunt hanteren. Je bent bereid om op jezelf te reflecteren om zo op een positieve manier met je gevoeligheid om te gaan. Voor mensen die trouw te willen zijn aan zichzelf en hun eigen ruimte in willen nemen.

Tijdsinvestering

De duur van het traject is afhankelijk van je vraag. De ervaring leert dat een traject van 5-7 gesprekken het meest werkzaam is. In het kennismakingsgesprek stemmen we de duur en het aantal gesprekken af. Voor overleg ben ik buiten de gesprekken telefonisch of per e-mail bereikbaar. Ik kan je ook wandelend coachen in het bos vlakbij mijn kantoor of op een andere inspirerende plek.