Hooggevoelig Coaching
Van een last naar kracht

Ben je een gevoelig persoon en wil je weten hoe je hier beter mee om kan gaan? Wil je leren trouw te zijn aan jezelf en je waarden? Beter leren aangeven wat je wel of niet aankunt? Wil je leren je hoogsensitiviteit als kracht in te zetten en niet als last te ervaren?

Je vermoedt of weet dat je hooggevoelig bent, maar meer doordat je er van last van hebt dan je er plezier aan beleeft. Je voelt je wellicht sneller vermoeid, ervaart veel prikkels, hebt mogelijk stressklachten en je past je te veel aan. Het lukt niet zo goed om voor jezelf te zorgen en voelen wat je zelf wilt. Dan wordt het tijd om deze cirkel te doorbreken. Je kunt je unieke talent en kwaliteiten van hoogsensitief zijn leren kennen en waarderen.

Loop van last naar kracht

Wandelen in de natuur helpt al om prikkels te verlagen. Je mag even de rust en de tijd nemen, een stapje terug doen. Dat kan je al helpen om weer meer energie en plezier te gaan ervaren. Het uitgangspunt bij de wandelingen is dat je leert omgaan met je eigen gevoeligheid. Je krijgt inzicht in wat hooggevoeligheid wel en ook niet is. Je leert te doorgronden wat je belastbaarheid is en wat je overtuigingen zijn. Bewegen stimuleert je om je eigen kracht versterken en daar trouw aan te zijn. Je gaat ontdekken wat voor jou belangrijk is in je leven en werk en om van daaruit beslissingen te nemen. En je kunt bepalen onder welke omstandigheden jij het beste floreert.

Natuurlijk kijken we of wandelen echt bij je past en of het fysiek mogelijk is voor jou. Dan spreken we af bij in mijn rustige kantoor. Ook als het weer te slecht is om te wandelen.

Na afloop…

  • Waardeer je jezelf meer in wie je bent.
  • Ben je meer losgekomen van je overtuigingen en denkpatronen.
  • Ervaar je meer je kracht, ken je je unieke talent en weet je hoe je deze wilt inzetten.
  • Heb je beter inzicht in wat jouw levensplezier geeft.
  • Heb je meer energie om je eigen dingen te doen.
  • Kan je beter omgaan met je (werk)omgeving.

Voor wie

Hooggevoelig coaching is voor wie wilt weten wat hooggevoeligheid is en inzicht wil krijgen hoe je dit voor jezelf kunt hanteren. Je bent bereid om op jezelf te reflecteren om zo op een positieve manier met je gevoeligheid om te gaan. Voor mensen die trouw te willen zijn aan zichzelf en hun eigen ruimte in willen nemen.

Tijdsinvestering

Tijdens de gratis kennismakingswandeling stemmen we af hoeveel wandelingen nodig zullen zijn. De duur van het traject is afhankelijk van je vraag. De ervaring leert dat een traject van 5-7 wandelingen van 1,5 uur het meest werkzaam is.