3 juni 2020

Hoop biedt perspectief

Hopen dat je gezond blijft, hopen dat je je werk behoudt, hopen dat je het thuis leuk kan houden met alle beperkingen. Je beseft mogelijk door de corona crisis nog meer dat je niet alles zelf in de hand hebt. Voor een oplossing ben je afhankelijk van omstandigheden of van anderen. Dit kan kwetsbaar voelen. Maar door te hopen kun je je wel openstellen dat er op een onverwacht moment een antwoord naar je toekomt. Een antwoord dat er mogelijk heel anders er uit ziet dan je had verwacht. Je herkent waarschijnlijk mijn ervaring dat ideeën op eens ontstaan onder de douche. Soms vraagt het om geduld want een oplossing komt niet altijd wanneer jij het wilt. Je mag jezelf dus toestaan dat je een periode niet weet hoe je verder wilt. Dat is best lastig als je gewend bent om in de doe-stand te staan en de controle wilt behouden. 

Misschien denk je: leuk, maar dat gaat mij niet lukken. Mij overkomen geen onverwachte dingen of ingevingen hoe lang ik ook wacht. Deze gedachten herken ik. Toch komt er waarschijnlijk meer naar je toe dan je zelf denkt, maar je bent je daar niet bewust van. Vragen, uitnodigingen, tips en informatie. Je kunt dan denken daar heb ik geen tijd voor of dat past niet bij mij. Een onverwacht telefoontje om de gratis thuiswerkcheck aan te bieden had ik af kunnen wimpelen. Nu biedt het mij een nieuw perspectief. Het kan jou ook gebeuren. Juist nu je je onzeker voelt in je huidige situatie en daar verandering in wilt.

Mijn tip: besteed aandacht aan wat er naar je toekomt.
Noteer de komende 3 weken iedere avond welke uitnodigingen, vragen, tips, complimenten je die dag ontvangen hebt. Gun je jezelf de kans om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten die van betekenis voor je kan zijn. Zo vergroot je de kans op een nieuw perspectief. Ga je het lichtpuntje zien…en kan er verandering plaats vinden.

Ik ben benieuwd welke inzichten jou dit geeft. Ik vind het leuk als je dit met me wilt delen. Stuur je bericht naar info@karindebeercoaching.nl

Dit is het 3eartikel in de reeks van 7 kwaliteiten van zingeving, tezamen de Latifa. Eerder verschenen artikel over aanvaarden, verlangen. Er komen nog artikelen over de kwaliteiten vertrouwen, loslaten/overgave, liefde en de wil.