13 februari 2019

Luistergesprek: Lucht geven aan wat je bezig houdt

Je weet dat het leven zijn ups en zijn downs heeft. Het liefst wil je natuurlijk dat het allemaal lekker gaat. Maar helaas kan het ook tegen zitten en is er niet direct een antwoord voorhanden. Familie of vrienden kunnen geen oplossing bieden of je wilt ze er niet mee belasten. Toch wil je er over praten met iemand, die meer op afstand van jouw leven staat. Iemand die zonder oordeel naar je luistert. Die je helpt om je zaken weer op een rijtje te zetten. Het kan al een opluchting zijn als je kunt uitspreken wat je bezig houdt. Maar je hebt geen behoefte aan een lang traject. In 1 of 2 gesprekken kun je prima op weg geholpen worden. Dit is een nieuw aanbod van mij en ik noem het ‘Luistergesprek’.

Luistergesprek

Ik luister aandachtig, erken wat er bij je speelt, stel vragen, denk met je mee en biedt structuur. Zo wordt helder wat je bezig houdt en kom je tot de kern waar het wezenlijk om gaat. Door onbevangen te kijken naar wat er speelt, krijg je nieuwe inzichten en kun je daar een stap in zetten. Het kan zijn dat er niet direct een antwoord is op je vraag, maar dat je de situatie beter kunt hanteren. Het kan al fijn zijn dat je je verhaal hebt kunnen doen.

Een gesprek duurt 1 tot 1,5 uur. Het gesprek kan in de beslotenheid van mijn spreekruimte, maar wandelen is ook een optie. De natuur biedt meteen al lucht en openheid.

Ik geef een paar voorbeelden waarover het gesprek kan gaan:

  • Ik sta voor een moeilijk besluit. Waar doe ik goed aan?
  • Het loopt niet lekker op mijn werk en ik weet niet goed waaraan dit ligt.
  • Ik vind het lastig dat mijn ouders steeds meer achter uit gaan en ik weet niet goed hoe hier mee om te gaan.
  • Ik ben op zoek naar zingeving of betekenis in mijn leven.
  • Ik worstel met mezelf en komt daar maar niet uit. Ik blijft in kringetjes draaien.
  • Ik heb een onbestendig gevoel maar weet niet waar het vandaan komt.
  • Ik ga met pensioen en wat nu?
  • Ik voel mee eenzaam en kan moeilijk contacten maken.

Als je denkt dit is echt iets voor mij, schroom niet om contact op te nemen. (Ook al staat jouw voorbeeld er niet bij. ) Het kan best spannend zijn om te bellen of te mailen, maar eenmaal de stap genomen zal je er blij mee zijn. En het is vrijblijvend. Je verbindt je nog nergens aan.

Je kunt direct bellen naar 06 -218 42 666, mailen naar info@karindebeercoaching.nl of het contactformulier invullen.

Kom, gun je dit gesprek, het gaat om jou.