22 februari 2021

Hooggevoelig en jezelf zijn kan! Lees over mijn nieuwe missie

Waarom deze missie?

Omdat ik meer levensplezier heb sinds ik mijn eigen hooggevoeligheid waardeer. En dat gun ik jou ook. Ik wist al een aantal jaren dat ik hooggevoelig ben. Echter ik drukte het weg, want ik vond het eerder een zwakte dan een kracht. Ik wilde me normaal voelen en niet ‘anders’. Ik deed mijn best om me aan mijn omgeving aan te passen. Maar raakte daardoor wel sneller vermoeid en overprikkeld.

Door erkennen jezelf zijn

Door het lezen van een inspirerend boek ging er begin vorig jaar bij mij een knop om. Alsof alles ineens op zijn plaats viel. Ik weet nu dat hooggevoelig zijn niet het probleem is. Het juist niet erkennen van mijn gevoeligheid zat me vooral in de weg. De oplossing is dat ik beter naar mezelf luister wat ik nodig heb. Ik leef en werk meer in mijn eigen ritme en laat mezelf zien in wie ik ben. Ik kan nu voelen dat ik Karin ben, en dat hooggevoelig zijn een mooi onderdeel is en van waarde is.

Hooggevoelige kwaliteiten toepassen

Ik ervaar nu echt de kracht van mijn sensitieve kwaliteiten en schiet minder snel door zodat het valkuilen worden. Ik noem een paar kwaliteiten die bij hooggevoelige personen voorkomen: goed waarnemingsvermogen, samenhang en verbanden zien, verantwoordelijkheidsgevoel, inlevingsvermogen, inhoudsgericht, creatief in oplossingen bedenken en sterke intuïtie. Juist met deze kwaliteiten kan ik mijn klanten met goed resultaat begeleiden en word ik hierin gewaardeerd. Sterker nog, ik trek juist door mijn manier van werken gevoelige klanten aan.

Jezelf gunnen

Heeft mijn nieuwe missie jou geraakt? Of roept het vragen bij je op? Laat het me graag weten. Ik gun jou van harte om jezelf te waarderen en het leven te leiden dat bij jou past. Jezelf niet als minder te ervaren, maar juist te leven en werken vanuit je kracht. Mailen kan naar info@karindebeercoaching.nl of bellen naar 06- 21 84 26 66.
Ook leidinggevenden of HR-adviseurs informeer ik graag meer over dit onderwerp.

Wil je mijn blogs rechtstreeks ontvangen? Laat dit graag weten door een mail te sturen.