21 juni 2016

Op 29 juli Latifa wandeling, een mini vakantie

Ook midden in de zomer is er een Latifawandeling. Het is al heerlijk om in de natuur te zijn. Daarnaast is het je kans om uit de dagelijkse routine te stappen. Een soort mini vakantie om tot jezelf te komen en je af te vragen: ‘Wat heb ik nodig om te doen wat ik graag wil?’

Al wandelend beleven we de 7 levenskwaliteiten van de Latifa, een eeuwen oude meditatie uit het soefisme die letterlijk betekent: subtiel, verfijnd. Op zachte en vriendelijke wijze kan je onderzoeken wat voor jou op dit moment belangrijk is en om aandacht vraagt. De 7 levenskwaliteiten zijn: aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de wil.

We lopen in een groepje in stilte door het bos Oosterheide. Bij elke levenskwaliteit vertel ik iets wat bij die kwaliteit hoort, waardoor jij kan waarnemen wat die levenskwaliteit voor jou op dat moment betekent. Ieder beleeft daardoor op zijn eigen manier de Latifa. Het klinkt misschien wat zweverig, maar het is in werkelijkheid concreet. Het kan je ondersteunen om een stap te maken vanuit wat jij ten diepste wilt bijvoorbeeld bij keuze in je werk, vriendschap of woonomgeving. Na de wandeling is er gelegenheid om uit te wisselen welk inzicht de wandeling jou heeft gebracht bij een kopje warme thee.

Praktisch

Op vrijdag 29 juli om 9.30 uur.
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Verzamelpunt: bos Oosterheide, hoek Burg. Holtroplaan en hoek Burg. Materlaan in Oosterhout; bij het oranje bankje en het bruggetje dat toegang biedt tot het bos.
Maximaal 8 deelnemers.
Kosten € 10,00 per deelnemer.

De wandeling gaat ook door bij slecht weer. Alle weeromstandigheden prikkelen je zintuigen en daardoor kan je ontdekken wat goed voor jou is.

Ik meld me aan.