1 maart 2016

Wandelcoaching: op stap naar…jouw doel

Wandelcoaching is een gezonde manier om met je coachvraag bezig te zijn. Door te lopen ga je je al lekkerder voelen. En er komt dan makkelijker creativiteit bij je vrij om je antwoorden te vinden. Het is daarom een effectieve manier van coachen. Eén wandeling kan al voldoende zijn om je weg zelf verder te gaan volgen.

De natuur geeft een blik op je leven en je loopbaan. Je zult wel herkennen dat je periodes van kou en dorheid meemaakt en periodes van enorme bloei. De natuur kent ook zo zijn pieken en dalen: een mooi pad met vergezichten kan veranderen in een lang en saai pad om dan opeens uit te komen op een open veld vol met bloemen. Nu sta je mogelijk voor je gevoel op een kruispunt en weet niet welke richting te nemen. Kom dus mee op stap, we lopen de zon weer tegemoet!

Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn.

Themawandeling

We maken één wandeling waarbij we al wandelend een thema of situatie waar jij last van hebt onderzoeken. Wat speelt er nu precies en wat kan jij daar aan doen? We bepalen bij de start van de wandeling het thema dat jij onder de loep wil nemen. Al lopend gaan we dit verder in kaart brengen, waarbij ik je gerichte vragen stel, je stil laat staan en de omgeving laat ervaren. Aan het einde van de wandeling stellen we samen vast wat de oogst is van de wandeling en welke stap(pen) je gaat maken. Je gaat je eigen weg weer verder vervolgen.
Het tijdstip, plek en duur van de wandeling stellen we vooraf vast. En ook wat we doen met slecht weer.

Wandelcoachtraject

Dit coachtraject bestaat om meerdere wandelingen, waarbij we beginnen met een kennismakingswandeling. Tijdens de kennismakingswandeling onderzoeken we wat er bij jou speelt en wat je hierin wilt leren. Het kan zowel gaan om vragen over je loopbaan als om je professionele- of persoonlijke ontwikkeling. Dat is het startpunt van het traject. Tevens kan je ervaren of deze wijze van coachen bij jou past. Vervolgens gaan we op weg om door de inspiratie van de natuur te leren ontdekken wat jou kracht is en wat jou belemmert om te zijn wie je bent. Hoe wil jij je leven of werk vorm geven? Wat past bij jou? Aan het einde van het traject brengen we in kaart wat jouw oogst is, welke stappen je gezet hebt en gaat zetten. Je kunt weer zelfstandig je eigen weg vervolgen.
Het aantal wandelingen, het tijdstip, plek en duur van de wandelingen stellen we vooraf vast. En ook wat we doen met slecht weer.