12 februari 2016

Wat verlang jij?

De maand februari vind ik een heerlijke maand. De dagen worden zichtbaar weer langer. De eerste tekenen van de lente dienen zich aan. Je krijgt zin om dingen te gaan ondernemen. Plannen maken voor de vakantie of voor de tuin, een kast eindelijk opruimen, toch een stap zetten naar ander werk of een meningsverschil uitpraten met een collega. Je innerlijke motortje begint weer te draaien en dat alles heeft te maken met verlangen. Verlangen brengt je in beweging en geeft je levenslust. Je mag verlangen wat je graag zou willen, zonder te bedenken of het ook daadwerkelijk gerealiseerd kan en zal worden. Als alles mogelijk zou zijn, dan….

Jezelf toestaan om te verlangen kan best lastig zijn. Als je verlangt loop je het risico op een teleurstelling, als er niet gebeurt wat je juist zo graag wilde. Zo hoorde ik laatst weer op een feestje dat je als 50 plusser geen kans meer maakt op een andere baan en al helemaal niet als je werkeloos bent. Dus solliciteren is hopeloos. Dat zijn hele begrijpelijke gedachten. Het is een voorbeeld om maar niet meer te verlangen, maar daarmee doof je wel je eigen vuurtje en verlies je energie. Die energie heb je juist nodig om de kans te maken op die nieuwe baan. Of het verlangen uitkomt weet je niet, maar door je er voor te openen en uit te spreken dat je het wilt, vergroot je wel je kansen.

Oefening

Hoe kan jij je eigen vuurtje weer eens opstoken? Door te brainstormen over je verlangens in je werk, privé en puur voor jezelf. Laat het spontaan in je op komen zonder rekening te houden of wat er kan. Alles mag! Bijv. opleiding volgen, met je partner rondreis maken in Portugal, meer kunnen ontspannen, lang in bad liggen met een leesboek. Maak hiervan lijstjes. Vervolgens kies je één verlangen, die je direct kan uitvoeren.
Ga het ook echt doen!
Als je het verlangen hebt uitgevoerd. Sta er dan even bij stil hoe het was om aan je verlangen toe te geven. Wat heeft dit met jou gedaan? En hoe was het om je verlangens te durven erkennen? Misschien smaakt het naar mee en dan kies je een volgend verlangen om uit te voeren.

Ik hoor graag je reactie of als je vragen hebt over de oefening. Mail me dus gerust naar info@karindebeercoaching.nl