28 juli 2015

Wonderlijk gevoel door je talent

Afgelopen weekend ben ik naar het klassieke festival Wonderfeel in ’s-Graveland geweest. Daar heb ik midden in de natuur de prachtigste klanken gehoord van onder andere piano, viool, saxofoon en stem. De artiesten hadden zichtbaar plezier en ook het publiek genoot enorm. Een regenbui kon hierbij de pret niet drukken.

Wat zou nou dat wondergevoel kunnen zijn?
Hiervoor is nodig dat de één zijn talent met heel zijn wezen wil geven en de ander open staat om het talent te ontvangen en daardoor wat opgelicht kan worden. De artiest wil graag zijn muziek ten gehore brengen. Daarvoor oefent hij om te doen waar hij goed in is, zijn talent steeds meer te ontwikkelen. Hierbij gaat het niet alleen om de techniek, maar juist in wie hij in wezen is steeds meer te kunnen laten horen, daarom is het pianospel van Reinbert de Leeuw heel anders dan van Ivo Jansen. Als publiek hoor je dit. Je ervaart dat de artiest vol overgave bezig is om alles te geven wat hij in huis heeft. Je ervaart zijn plezier en zijn energie. En dan…… kan het wonderlijke gevoel ontstaan, dat je hierdoor geraakt wordt, ontroerd kan worden, blij kan worden of juist verdrietig. Er beweegt iets binnen in jou! Eigenlijk zijn daar geen woorden voor. Maar je weet wel dat het jou goed doet en ruimte geeft. Dan is de artiest helemaal blij, want heeft hij bereikt wat hij graag wilt.
Wat een wonderen!

Nu denk je misschien ja een artiest heeft een talent maar ik niet. Zal ik je een wonder verklappen? Ook jij hebt een talent, want iedereen heeft namelijk zijn eigen talent. Niet dat je er misschien beroemd mee wordt, maar je hebt wel een talent, waardoor de ander een wonderlijk gevoel kan ervaren. Ga maar eens na waar jij mensen in je werk en privé omgeving de laatste paar weken blij mee hebt gemaakt. Daar zou je zo maar de rode draad in kunnen vinden wat jouw talent is.

www.wonderfeel.nl